Brokula

Ova izuzenta namirnica ne samo što ima važnu ulogu u prevenciji, i u sprečavanju širenja bolesti ukoliko se osoba već razboljela.Pored brokule, dobro je jesti još i cvjetača, kupus i prokulice. Konzumirajte ovo povrće barem jednom dnevno.

Crni i bijeli luk

Odlični u borbi proviv masnoća, ali i preventivno sprečavaju razvoj malignih stanica.Luk je stoljećima korišten u različitim kulturama dokazano da adenozin iz češnjaka sprječava stvaranje krvnih ugrušaka,smanjuju kolesterol i preventivno sprječavaju razvoj raka.Luk sadrži veliku količinu provitamina A, vitamin C i vitamine grupe B, te minerale kalij, natrij, kalcij

Jabuke

Odličan izvor antioksidansa, vitamina i vlakana, kada je konzumirat ne gulite kožu jer se upravo u njoj nalaze sve te dobre tvari.

 

Rezultat slika za jabukaNar

Nar je proglašen superhranom zato što je bogat antioksidansima,odličan je u prevenciji raka dojke i prostate. Konzumirajte ga u većim količinama.

Orasi

Bogati omega -3 masnim kiselinama orasi sprečavaju i daljnji rast tumora u organizmu.Dobro je da se jedete u vidu grickalice,orasi svakako treba biti nešto što ćete svaki dan unositi u organizam.

Riba i riblje ulje

Omega -3 masne kiseline, koje se nalaze u masnoj ribi, ništavaju maligne stanica. Konzumirajte ribu barem dva puta tjedno na vašem jelovniku.

Rezultat slika za riba

Redovit odlazak ginekologu zbog pregleda grudi i reproduktivnih organa jako je važan. Ali, nije zgorega ni da se ponekad same pregledate, a ako uočite neke od ovih promjena, bilo bi najbolje da se što prije javite liječniku…

PROČITAJTE  Evo načina kako da se riješite uraslih noktiju u svom domu!

Jedna dojka veća od druge

Ovo može biti i prirodna asimetrija dojki, koju gotovo svaka žena ima.  Ali kada dojka počinje značajno mijenjati oblik, to može upućivati na abnormalne promjene u tkivu dojke. Ako primijetite takve promjene, potražite savjet liječnika što prije.

Iritacija kože ispod dojke

Može značiti alergijsku reakciju na materijal, boju za tkanine ili metal poput žice u grudnjaku koja sadrži nikal. Također, ovo je simptom upale na koži koja je česta kod žena s većim grudima. Do upale dolazi kada se koža dojke trlja uz kožu ispod nje, a u kombinaciji sa znojenjem može izazvati upalu.

Kvržice na aureoli

U pitanju su prirodne promjene na bradavicama. Sitne kvržice na areoli su završeci mliječnih žlijezda. One se tijekom menstrualnog ciklusa mogu povećati i postati puno izraženije. Ali, ako primijetite jednu ili više neobično izraženih kvržica, to može biti znak ciste na dojci. Ciste su benigne i nisu opasne, ali ih treba kontrolirati. Promjene unutar dojke, posebno one koje se mogu vidjeti golim okom ili napipati, treba odmah prijaviti ginekologu.

Rezultat slika za rak dojke

Pojava dlačica na dojkama

Najčešće je u pitanju reakcija na preparate ili lijekove koji sadrže testosteron, muški hormon, ali može biti i znak sindroma policističnih jajnika.

Svrbež bradavica

Može upućivati na alergijsku reakciju na preparat za tuširanje, tkaninu ili boju za tkanine. Novi grudnjak, obavezno operite prije prvog nošenja.Svrbež može označavati i skori dolazak menstruacije, dok ponekad upućuje na hormonalne promjene u organizmu. Tu je i svrbež kao simptom raka bradavica. Ako dolazi uz druge druge simptome, poput ljuskave i vrlo suhe kože bradavica i žućkastog ili crvenkastog iscjetka, može upućivati na tumor.

PROČITAJTE  Riješite se ISPUCALIH VRHOVA uz ovu čudesnu masku za tren oka! (RECEPT)

Crvenkasti iscjedak iz bradavice

Može upućivati na benigni tumor, koji može nastati u mliječnom kanaliću dojke. Svakako je potrebno potražiti savjet liječnika.

Kvržica na dojci

Uglavnom je u pitanju cista. Ako je kvržica okrugla i “bježi” pod pritiskom, vjerojatno je riječ o benignoj cisti koja se može pojaviti, a već idućeg ciklusa nestati. Simptomi cista u dojkama su bol i probadanje, mogu se napipati ako su blizu kože i veće od 1 centimetra, a mogu postati izraženije prije menstruacije. Imajte u vidu da je ovo i simptom raka dojke. Iako je većina promjena na dojkama vezana za hormone i menstrualni ciklus, tvrdu kvržicu na dojci ne smijete zanemariti. Ako pod prstima osjetite masu koja se ne mijenja, odmah odite do ljekara..

(.narodnamedicina.info)