Napomena: kada se koristi ovaj lijekbudite oprezni kada kada konzumirate od ostale hrane, da ne bi došlo do povećavanja šećera u krvi.Potrebno vam je samo dvija sastojka  bareno jaje i sirće.

Recept:

– obariti jaje uvečete je oljuštiti i napravite nekoliko rupica na njemu.Zatim g aprelite sirćetom. Te ga ostavite da prenoći. U jutro konzumirate jaje, a ostavite ostatak sirćeta koji se nije upio.

U toku konzumiranja popiti čašu mlake vode u koju se prethodno doda kašika širćeta. Jaja su odličan izvor proteina te nakon doručka doprineće osećaju energičnosti.

Ovaj domaći lek vredi probati! Vrlo je jednostavan a najbolje je što je efikasan!

Rezultat slika za jaja

Za svaki problem postoji rješenje tako je i kada su kuhana jaja u pitanju.Donosimo vam trik koji je fantastičan i koji će d avam olakša život!

Stručnjaci kažu kako su jaja stara između 7 i 10 dana najbolja za kuhanje jer će te ih najlakše oguliti. To je razlog zašto neka jaja ogulite bez problema, a druga,vam zadaju toliko muke.

Danas ćemo vas osloboboditi muka, vrlo lahko!

Sve što trebate uraditi jeste dok se kuhaju u vodu dodajte kaškicu soda bikarbone. Soda bikarbona će povećati lužnatost šo će dovesti do toga da se svako jaje lahko oguli!

PROČITAJTE  Evo kako sam se riješila bora oko očiju: Žena mi je otkrila drevni turski recept!

Jaja su pristupačna, lako ih je uvrstiti u svakodnevnu prehranu i mogu se pripremati na različite načine. Odličan su izvor aminokiselina, željeza i antioksidanata. Trebate odabrati organska jaja jer ne sadrže antibiotike i hormone, a imaju bolja nutritivna svojstva.

 

Jaja vam mogu spasiti život

Tijelo samostalno proizvodi 11 esencijalnih masnih kiselina, neophodnih za pravilno funkcioniranje organizma. U jajima imamo još 9 preostalih koji su potrebni našem organizmu. Manjak tih 9 esencijalnih masnih kiselina može uzrokovati gubitak mišićne mase, oslabljen imunološki sustav, kronični umor i loš izgled kože i kose.

Rezultat slika za jaja

Jaja reguliraju razinu holesterola

Jaja sadrže holesterol ali ne znači da je to loše za vaš organizam. Naime, istraživanja su pokazala da jaja mogu smanjiti razinu lošeg (LDL) holesterolai povećati razinu dobrog (HDL) holesterola.

Jaja jačaju imunološki sustav

Jedno do dva jaja dnevno mogu pomoći u borbi protiv infekcija. Jaja su izvor selena, a selen je neophodan za pravilno funkcioniranje imunološkog sistema i regulaciju razine hormona štitne žlijezde.

Jaja poboljšavaju kognitivne funkcije

Kolin je spoj koji ima pozitivno djelovanje na kognitivne funkcije,a jaja su upravo bogata timspojem. Istraživanja su pokazala da manjak kolina povećava rizik od nastanka neuroloških poremećaja, slabljenja kognitivnih funkcija, demencije i Alzahjmerove bolesti.

PROČITAJTE  IMATE OSJETLJIVO TIJELO: Riješite se MODRICA brzo i lako uz ovih par savjeta i recepata

Rezultat slika za jaja

Jaja poboljšavaju zdravlje zubi i kostiju

Najbolji izvor vitamina D su sunčeve zrake i neke namirnice, među kojima su i jaja. Vitamin D je neophodan za pravilan rast i razvoj zubi i kostiju. Potiče apsorpciju kalcija koji je neophodan za pravilno funkcioniranje srca, probavnog sustava i metabolizma.

Jaja poboljšavaju zdravlje i izgled kože

Vitamini B kompleksa su neophodni za zdravlje i ljepotu kože i kose. Također poboljšavaju zdravlje jetre i očiju. Jaja sadrže vitamine B kompleksa, naročito vitamina B2 i B12. Istraživanja su pokazala da su vitamini B kompleksa važni za pravilno funkcioniranje živčanog sustava i poboljšavaju kognitivne funkcije.

Jaja štite zdravlje očiju

U sastavu jaja pronalazimo dva antioksidanta, lutein i zeaksantin, koji štite zdravlje očiju i poboljšavaju vid. Ovi antioksidanti mogu smanjiti razinu od nastanka bolesti očiju, kao što su makularna degeneracija i katarakta

(narodnamedicina.info)