Doktor medicinskih nauka, psihijatar, profesor Mark Sandomirski iz Rusije savjetuje pacijentima kako da se oslobode posljedica stresa na jednostavan način – trljanjem tačke šen men, koja se nalazi u centru gornje trećine uha.

Ovo je takozvana psiho-refleksoterapija, koja vuče korijene iz drevne kineske medicine, tačnije iz akupresure.

– Kinezi tu tačku na uhu zovu šen men, u prevodu „nebeska vrata“. Tačka šen men je duboka, čudesna tačka za pojačavanje cjelokupnog zdravlja tijela, smanjenje stresa i priliv energije. Takođe, suzbija upalne procese u organizmu, a njeno tretiranje ublažava bol – ističe doktor Sandomirski.

Doktor Sandomirski kaže da bi bilo najbolje da uzmete štapić za uho, pritisnete njime tačku šen men na ušnoj školjci i polako je masirate duboko dišući. Zatim bi bilo dobro da se zaustavite na nekoliko trenutaka i oslušnete organizam.

– Dišite i dalje duboko. Pri udisaju pogledajte na lijevu stranu, a pri izdisaju udesno. Osjetićete kako se vaš organizam smiruje.

Ovu „tačku stresa“ možete masirati i prstima. Uradite to svaki put kada osjetite da ste pod stresom. Ako vam se čini da se stres odomaćio u vašem životu, masirajte tačku šen men svake večeri pred spavanje.

 

Trik primjenjuju ljudi širom svijeta i oduševljeni su rezultatima!

Izvor: zena