Svi koji su u životi imali probelma sa herpesom, znaju koliko je on iritantan!

Herpes je mali, bolni plik koji je ispunjen tečnošću. Obično zahvata usne,međutim može biti u predio oko usana i desni.Danas vam donosimo prirodni lijek uz pomoć kojeg će te se riješiti herpesa!

Sve što vam treba jeste češanj bijelog luka, sitno isjeckajte i stavite ga direktno na herpes, ostavite luk da odstoji 10 min a zatim isperite mjesto sa toplom vodom.

U roku od dan ovaj postupak ponovite 5 puta, te će za 12 sati herpes će nestati.

U koliko se radi o većem herpezu, postupak ponovite i sutradan.

Zašto baš bijeli luk?

Bijeli luk povećava odbrambenu sposobnost organizma, osim toga bogat je mineralima kao što su kalcijum, sumpor, fosfor, gvožđe. Pored toga sadrži eterična ulja kao što su alicin, alin.

Smatra prirodnim antibiotikom punim vitaminima. Bijeli luk ima anti tumornu aktivnost , zbog čega se koristi u borbi protiv raka !

Te liječi mnoge druge bolesti kao što su  visok krvni pritisak, koristi se za razgradnju masti u krvi,liječi aterosklerozu, dijabetes, bolesti srca, reumu, glavobolje,umor, bronhitis, hronični kašalj, astmu, tuberkulozu, tifus, koleru,ublažava nervozu, čišti  crijeva, poboljšava cirkulaciju i sprečava trombozubesnilo, groznicu, malariju, vrši izbacivanje toksina iz tijela.

PROČITAJTE  Napravite domaće “tablete” protiv GRLOBOLJE i KAŠLJA! (RECEPT)

U koliko imate akne probajte!

 

Uzmite češanj bijelog luka, te stavite na mjesta na koja imate bubuljice, nakon nekoliko minuta uklonite.

Postupak ponavljajte sve dok akne ne nestanu!

prirodni-lijek.novi.ba