Pogledajte kako možete da očuvate zdravlje jetre, jednog od najvažnjih organa u našem tijelu.

LIMUN

Prema istraživanjima limun je veoma bogat kritičnim kiselinama koje poboljšavaju probavu, koja je veoma bitna i za dobar rad jetre. Limun takođe posjeduje moćna antiseptička svojstva, koja sprečavaju nastanak loših bakterija u digestivnom traktu.

ĐUMBIR

Dokazano je da đumbir povoljno djeluje na razna oštećenja jetre posebno na „masnu jetru“, jer smanjuje otpornost na insulin i može da spriječi upalu.

GREJPFRUT

Grejpfrut sadrži antioksidante, koji dobro utiču na zdravlje jetre. Sok grejpfruta sprečava probleme sa metabolizmom i smanjuje nivo masti u organizmu, koji je jedan od glavnih okidača za nastanak masne jetre.

SJEMENKE LANA

Lan je poznat kao biljka koja je prebogata antioksidantima, a istraživanja su dokazala da veoma dobro utiče na nivo masti nakupljenih u jetri.

BIJELI LUK

BIjeli luk je sjajan izvor proteina, amino kiselina i metabolita, čijom konzumacijom štitimo jetru od štetnih materija.

KIM U PRAHU

Derivati iz sjemenki ili praha kima mogu da stabilizuju mnoge funkcije tjelesnog sistema. Igra veoma važnu ulogu u stimulisanju jetre da proizvodi žuč što je veoma važno za dobru probavu.

SVJEŽA MENTA

Menta se smatra jednom od najdjelotvornijih biljaka kad je u pitanju poboljšanje zdravlja jetre. Istraživanja su pokazala da menta poboljšava rad jetre i može da štiti jetru od nastanka ciroze.

(Lifepressmagazin.com)