Štitnjača ima oblik leptira i nalazi se u području vrata. Žlijezda je vrlo važna za naše cjelokupno zdravlje – regulira metabolizam i kontrolira razine kalcija u tijelu, a istovremeno proizvodi i važne hormone. Održavanje zdravih žlijezda od vitalne je važnosti, ali nažalost, često pati od različitih problema, što može uzrokovati prilični nered u vašem tijelu.

Štitnjača je endokrina žlijezda koja ima poseban sustav isporuke koji osigurava hormone tkiva i organa. Kako bi regulirala njegovu funkciju, možete koristiti eterična ulja jer imaju sličan sustav isporuke. Postoje mnoga eterična ulja koja podupiru funkciju različitih žlijezda i organa u tijelu te su izvrsna za zdravlje štitnjače. Ovdje su eterična ulja koja mogu potaknuti vašu funkciju štitnjače:

ULJE BOSILJKA

Esencijalno ulje bosiljka dobiva se destiliranjem lišća bosiljka. Prema nekoliko studija, ona može promicati zdravlje nadbubrežne, pinealne, paratiroidne i štitnjače.

ULJA GERANIJA

Ovo ulje može poboljšati vašu funkciju štitnjače i nadbubrežne žlijezde, a proizvodi se destilacijom pelargonijeve biljke koja je izvorna u Kini.

ULJE OD SMOLE

 

Ovo ulje je produkt destilacije sakupljene smole iz etiopskih stabala. Mirisno ulje može ojačati vaš imunološki sustav, a također poboljšati zdravlje štitnjače.

 

Ovo neobično nazvano ulje proizvodi ylang-ylang cvijeće sa Madagaskara. To može pojačati funkciju nadbubrežne žlijezde i proizvodnju hormona štitnjače.

Evo nekoliko savjeta koji će potaknuti funkciju štitnjače i poboljšati zdravlje:

Utrljajte neko esencijalno ulje na područje štitnjače svako jutro nakon ustajanja iz kreveta;

Za aromaterapiju, dodajte 5 do 10 kapi omiljenog eteričnog ulja. Također možete udahnuti ulje ili ga nanijeti na odjeću.

(.narodnamedicina.info)