Tuzlak Elvir D. (44) odlučio je da podijeli sa svima kako se “spasio” od operacije koljena, uz pomoć samo dva sastojka, koja vjerovatno svi u kući imamo.

Elvir je poslednjih mjeseci osjećao strašne bolove u koljenima, od prekomjernog stajanja i rada, te mu je doktor preporučio da operiše koljena i tako pokuša riješiti problem. Strah od operacije potakao ga je da potraži drugo rješenje.

 

– Slučajno sam upoznao jednu gospođu koja se bavi prirodnim lijekovima, sakupljanjem bijaka i čajevima, znam da ona čita mnogo knjiga i zna mnogo o tome, pitao sam je za savjet i odmah mi je rekla da ima rješenje koje je pomoglo mnogim ljudima koji su došli do nje.

Savjetovala mu je da 5 noći uzastopno pravi smjesu od jabukovog domaćeg sirćeta i soli u omjeru 2-3 šoljice sirćeta i jednu šoljicu soli. Zatim treba sve dobro izmiješati te natopiti gaze u smjesu i zamotati na koljena, pa sve to zamotati suhom krpom.

Već nakon prvog dana korištenja osjećao je olakšanje, a bol je nestao kao rukom odnešen tačno nakon pet dana. Već neko vrijeme, kaže, da nema problem sa koljenima i naravno otkazao je operaciju na koju je trebao da ide. Nada se da će ovaj recept pomoći i drugim ljudima.

(narodnamedicina.info)